Rijden met een privéchauffeur in coronatijd

Gentle Drivers informeert u graag over de maatregelen die wij treffen om veilig gebruik te kunnen maken van onze privé chauffeurs. We merken dat u steeds vaker weer van onze dienst gebruik maakt. Fijn dat we u weer van dienst mogen zijn in deze bizarre tijd! Echter krijgen we veel vragen omtrent de richtlijnen specifiek voor de chauffeursdiensten. Gentle Drivers heeft hierdoor de volgende richtlijnen opgesteld om de gezondheid van u en de chauffeur te garanderen:
– Alleen de chauffeur en passagier mogen in de auto zitten. Daarnaast is het niet toegestaan om naast de chauffeur plaats te nemen. De passagier dient rechts achterin te zitten.
– Probeer fysiek contact te vermijden en houd altijd 1,5 meter afstand buiten de auto.
– Tassen en andere spullen zullen door de passagier zelf in de auto worden gelegd.
– Gentle Drivers probeert zoveel mogelijk één en dezelfde chauffeur voor een klant in te zetten.
– Iedere chauffeur beschikt over een mondkapje en handgel.

Wanneer mag u niet met chauffeur rijden?
Als u één of meer van de onderstaande vragen met “JA” beantwoordt, verzoeken wij u uw reservering uit te stellen of (kosteloos) te annuleren:
Heeft u of iemand uit uw huishouden de afgelopen 14 dagen de diagnose COVID-19 gehad? Heeft u of iemand uit uw huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van één of meerdere van de volgende symptomen: koorts (hoger dan 38 graden), hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten? Ook zullen onze chauffeurs voor iedere rit de bovenstaande vragen moeten beantwoorden. Indien zij op één of meer van de vragen positief antwoorden mogen zij niet voor u rijden.

Naast bovenstaande intake geldt voor zowel u als voor de chauffeur de RIVM richtlijn:
– Was regelmatig uw handen
– Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
– Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg
– Schud geen handen
– Houd 1,5 meter afstand

In de wachttijd zorgen we dat de auto helemaal netjes wordt schoongemaakt en gebruiken we een schoonmaakmiddel van 70% alcohol waar de chauffeur het interieur grondig mee schoon kan maken (handgreep binnen en buitenzijde, stuur, versnellingspook, handrem, spiegels, hoofdsteun, sluiting veiligheidsgordel, stoelknoppen, richtingaanwijzer, bediening elektrische ramen, touchscreen en eventueel overige knoppen op het middenconsole. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken dat het virus zich in de auto bevindt. Tankstations en drukke wasstraten zullen we vermijden. Indien u een mondkapje of hand gel wenst te gebruiken kunnen we ervoor zorgen dat uw chauffeur dit meeneemt. Wij vragen u om dit bij uw ritaanvraag aan te geven.

Wilt u een spatscherm in uw auto die een fysieke afscheiding genereert tussen u en de chauffeur? Wij bieden u de mogelijkheid een eenvoudig spatscherm aan. Gemaakt van transparant zeil dat u over de hoofdsteunen bevestigd. Het scherm is binnen enkele minuten bevestigd en beschermd tegen rechtstreekste besmetting. Het spatscherm is niet verplicht maar wij kunnen ons voorstellen dat u graag extra bescherming wil. Prijs is op aanvraag en verschilt per type auto.